Перший післякарантинний! Три чемпіони за вікенд, Огляд туру, STREET FOOTBALL CHALLENGE KYIV. Офіційний сайт

Новина

02.06.2020

Перший післякарантинний! Три чемпіони за вікенд

02.06.2020

Перший післякарантинний! Три чемпіони за вікенд

Всі так хотіли скоріше продовжити турнір, що готові були грати навіть в проливну зливу, але погодна була настільки сувора, що декілька суботніх матчів SFCK довелося відмінити, а ті ігри, що відбулися були проведені на іншій футбольній локації.

Таким чином, у суботу відбулися чотири з восьми запланованих матчів:

Denon – News One – 2:7

Secur – ABM Cloud – 5:3

One Call – Prometheus – 3:3

Директ  – Сокіл – 6:1

4 протистояння не були зіграні

Тим не менш, запевняємо вас в тому, що кожен матч суботи вийшов незабутнім: в прямому і переносному сенсі слова.

Наприклад, в середньому за гру було забито по 7,5 голів. В матчі Denon – News One ми побачили одразу дві червоні картки. До речі, обидві у складі команди Denon, яка так хотіла зіграти свій матч, що усе бажання було спрямовано, скажімо так, не в те русло. Бондзік і Соболевський відчутно підвели свій колектив, адже «журналісти» буквально змели суперника з поля. Особливо запам’ятався Євген Пронак, який виконував роль свого роду «фантазіста», оформивши три і асисти і дубль – 2:7. Обидва голи Denon забив Данило Котов, ударами з 10-ти метрової позначки.

Станіслав Боклажко показав одразу дві червоні картки!

В матчі Директ – Сокіл також було зафіксовано доволі комічну ситуацію: два автоголи у виконанні «соколят», від Садового і Мельнишина. Знаючи можливості Соколу було дивно спостерігати за тим, як команда віддала ініціативу супернику, граючи увесь перший тайм на відбій. Звичайно, це думка виключно суб’єктивна, але очікували від цього колективу більшого. Директ, в свою чергу, контролював перебіг подій на 100%, а наявність Слободянюка, який в звітному матчі зробив три асисти стала ключовою у здобутті впевненої перемоги – 6:1.

Найдивовижнішим результатом дня стала перемога Secur, який до звітного матчу займав останню сходинку у своєму дивізіоні. ABM Cloud, який деякий час навіть претендував на чемпіонство, не зміг впоратися з двома гравцями: перший – Олександр Коваль, який видав просто феєричну гру у воротах. Другий – граючий тренер Secur – Євген Дацко. Женя оформив дубль, зробив два асисти та й взагалі провів дуже крутий матч. Айтішники прийшли до тями лише за рахунку 0:4, але врятувати ситуацію не змогли – 3:5.

Євген Дацко

Головною грою суботи, при всій повазі до інших команд, був матч між Prometheus і One Call. Це була гра за звання чемпіону дивізіону Legea. Команду Віталія Антонова One Call влаштовувала навіть нічия, адже вони випереджали суперника на два пункти. Власне кажучи, його колектив завжди був на крок попереду: 1:0, 2:1 і 3:2, тобто майже постійно мав невелику перевагу, а матч у підсумку завершився нічиєю 3:3. Головним героєм зустрічі, безумовно, став граючий тренер One Call, Андрій Мельник. Саме він своєю «дальньою артилерію» забив усі голи One Call, хоча у другому таймі просто-таки тотальна ігрова перевага була на боці Prometheus. Хлопці робили усе, аби вийти вперед, однак реалізація підводила. Як наслідок, всього через півроку після створення команди, One Call завойовує золоті медалі. «Прометеї» - другі.  

У неділю ситуація з кількістю матчів була зовсім інакша, адже було зіграно 11 матчів:

Intensfit – Uptech Team – 4:1

РСК Флагман – Хунта – 2:4

Topiar – Intensfit – 6:0

Chillout Team – Galyatasaray – 10:1

Brooklyn – Topiar – 2:4

112 Україна – FC Alterra – 5:1

Assistant Group – FBS – 2:4

Fans Team Arsenal – Eurobis – 1:0

Файнобуд – Saints – 8:2

ФК Тєлєга – Zeppelin – 2:7

Як бачите, день також вийшов результативним, але ми хотіли б виокремити деякі результати.

Ми, звичайно, очікували перемоги Chillout Team, але не з таким розгромним рахунком. «Турки» приїхали без замін і отримали цілу торбу у власні ворота. Одразу стало зрозуміло, що кращий бомбардир ліги Challenge Соколенко не бив байдики на карантині, адже на його рахунку 3 голи і 4 асисти. До речі, також дуже сильну гру продемонстрував його партнер по команді Олександр Косик, оформивши хет-трик і один асист.

Флагман - Хунта

Окремо ми просто забов’язані згадати бій між Флагманом і Хунтою. Супер принципове дербі, в якому сильнішими виявилися гравці Хунти. Гол+пас від Мазура поклав початок перемоги його колективу, але «Флагмани» могли врятувати гру, адже поступаючись 0:3, змогли два голи відіграти. Тим не менш, авто гол від Гриба перекреслив всі надії цього колективу на позитивний результат і другу позицію в лізі. Адже тепер Хунта гарантувала собі срібні медалі!

Звичайно ж, головним ньюзмейкером неділі стали гравці Topiar, які оформили довгоочікуване чемпіонство. Смірнов і компанія повинні були дограти два матчі, з чим максимально успішно впоралися. Дві перемоги з загальним рахунком 10:2 – чи це не чемпіонський акорд? Причому і в грі проти Intensfit (6:0 і в тричі більша кількість ударів) і в матчі проти Brooklyn (4:2 і камбек після 0:1) жодних сумнівів з приводу успішності результату не виникало. Як наслідок – 27 балів з 33 можливих, кращий захист в лізі (23 пропущених) і заслужене чемпіонство. Вітаємо, хлопці!

Євген Скуратов, Topiar

Зазначимо, що для команди Intensfit ця гра була другою за день, а у першому матчі хлопці більш ніж впевнено здолали UpTech Team з рахунком 4:1, завдяки дублю Бінєвського та голу з асистом від Доценко!

Brooklyn, до речі, через поразку в очній зустрічі від Флагману, вже не зможе претендувати на бронзу, але четверте місце відстояти цілком можливо. І це, якщо ми не помиляємося, буде найуспішніший сезон для цього колективу.

В лізі Soccer Shop ми також маємо чемпіона! Підопічні Сергія Фролова, колектив FBS, повинен був обіграти Assistant Group, аби гарантувати собі золоті медалі ліги. Ми не випадково згадали прізвище Фролова, адже саме він розпочав переможну ходу своєї команди. Копійка, однак, рахунок швидко зрівняв, але два асисти і гол від Стрельченко розставили все по своїх місцях. 30 очок з 33 можливих, 10 перемог, та третя позиція Стрельченко в гонці найкращих бомбардирів ліги.

В матчі Fans Team Arsenal – Eurobis зустрічалися команди, які теоретично могли перегнати FBS. Але після перемоги команди Фролова це стало неможливо. З іншого боку на кону стояли срібні нагород, до яких наразі набагато ближче «каноніри». І все це завдяки справжньому майстру, гравцю, який увесь сезон був лідером Арсеналу – Андрію Ковальчуку. Саме Андрій оформив хет-трик у звітному матчі, а оборона «канонірів» не дала можливості гравцям Eurobis забити бодай один м’яч. І це при тому, що за статистикою саме підопічні Кириченко частіше створювали небезпечні моменти. Тепер у обох команд по 24 бали, але «каноніри» мають перевагу в очному протистоянні. Якщо вони не виграють у Karcher,  а Eurobis переможе Bianconeri, то саме команда Захара Кириченко вийде на другу сходинку. Але у будь-якому випадку зазначимо, що Eurobis провів найуспішніший сезон в нашому турнірі для себе!

В лізі Legea також було гаряче! У матчі 112 Україна – FC Alterra вирішувалася доля бронзових нагород. «Журналісти» випереджали своїх опонентів на один бал, але вирішили не грати на нічию та здобули перемогу. Звичайно, потрібно віддати належне Дмитру Скробачу, який оформив черговий хет-трик і не тільки приніс перемогу своїй команді, а й став нараза кращим бомбардиром ліги – 18 голів. З іншого боку ми хочемо висловити свою повагу і навіть захоплення в бік FC Alterra, адже команда, яка відносно нещодавно приєдналася до родини SFCK, провела свій найкращий сезон, посівши 4-ту позицію.

RWS Bank переміг Нікофлекс у другому матчі звітного дивізіону, а ця гра стала найменш результативною серед усіх протистоянь туру, адже глядачі (а їх в умовах карантину майже не було) побачили всього один гол. Єдиний м’яч на свій рахунок записав Олег Войтенко, який відзначився ще на 4-й хвилині матчу. «Банкіри», хоч і проводять не дуже вдалий сезон, ще можуть перегнати Нікофлекс, адже відстають від цього колективу на два очки, а обидві команди ще зіграють по одному матчу.

В лізі Challenge Файнобуд мчить до бронзових нагород, принаймні шанси на це у команди Романа Маняна ще є. Після розгромної перемоги над «святими» відстань від Quartesian скоротилася до одного балу, але командам доведеться зіграти ще по одній зустрічі. До речі, у матчі проти Saints п’ять м’ячів на свій рахунок записав Євген Кравцов, який, мабуть, передивившись Бундеслігу, взяв собі за приклад гольові досягнення Холанда чи Левандовські. У складі «святих» обидва голи на рахунку Віталій Трухана.

Zeppelin, хоча й розгромив Тєлєгу з рахунком 7:2, а Віталій Фіщук і Антон Віхляєв синхронно оформили хет-трик, не гарантував собі друге місце. Хлопці випереджають Quartesian на три очки, але програли в очному матчі, а попереду на них чекає випробування чемпіоном – Chillout Team. Таким чином, якщо Quartesian перемагає в наступному турі MFC Flex, а Zeppelin програє свій матч, то срібні медалі зміняться на бронзові. Нас очікує дуже цікава розвязка.

Євген Кучін, спеціально для SFCK