Перша звитяга UMG від початку сезону, гучне фіаско «адвокатів» та подарунок для колективу Playtika!, Огляд туру SFCK, STREET FOOTBALL CHALLENGE KYIV. Офіційний сайт

Новина

15.09.2020

Перша звитяга UMG від початку сезону, гучне фіаско «адвокатів» та подарунок для колективу Playtika!

15.09.2020

Перша звитяга UMG від початку сезону, гучне фіаско «адвокатів» та подарунок для колективу Playtika!

Взагалі тур вийшов неймовірно цікавим. По-перше, ми встановили рекорд, провівши 34 матчі за вікенд. По-друге, сталося одразу декілька подій, повз які ми просто не могли пройти. Наприклад, дебютна перемога UMG, вперше за 11 матчів. Або фіаско «адвокатів» у Суперлізі, яким, схоже, на початку сезону ми видали багато авансів. А трилер між БМК і Укргазвидобуванням взагалі заслуговує на окремий матеріал.

Отож потроху про кожну лігу у звітному матеріалі!

СУПЕРЛІГА FAVBET 

THIS IS ПИВБАР 2-5 ДОНБАСЕНЕРГО

AURORA TEAM 6-1 FC "PHENIX"

PRIME 2-6 БІЗНЕС ОІЛ ГРУП

SKY UP 8-0 S.C. ADVOCATES

Така різна і така дивовижна Суперліга… Як в хорошому, так і не дуже, сенсі.

THIS IS ПИВБАР, наприклад, дав дуже сильний і гідний бій Донбасенерго. Аксьонов відкрив рахунок у середині першого тайму, але Красніков дуже своєчасно забив свій дебютний м’яч в сезоні, прямісінько перед свистком на перерву. Однак далі за справу взявся Яблонько. Женя провів найрезультативніший матч у сезоні, оформивши хет-трик і зробивши асист.

Аврора просто не помітила «феніксів», забивши у їх ворота шість голів, повторивши результат матчу першого кола між цими командами! Жихарев відіграв просто по-королівськи, оформивши у матчі 2 голи і два асисти. Але цікаво інше. Його партнер по команді Віталій Грушко забив тричі і тепер посідає п’яту позицію в списку найкращих бомбардирів Суперліги з 10-ма голами!

Характер Prime знову продемонстрував, але цілком закономірно поступився «нафтовикам». По грі, по реалізації саме цей колектив виглядав сильніше. Чесно кажучи, не очікували такої сильної гри від Торкіна, який на наступний день після святкування свого Дня Народження, оформив дубль і був, мабуть, найактивнішим у складі своєї команди!

Але головна сенсація сталася в останньому матчі! «Авіатори» буквально змели з землі «адвокатів». Можна знайти багато виправдань такому результату (погана реалізація, питання до арбітрів), але в цій ситуації SkyUp  реально був набагато сильнішим. Головними героями, як і раніше, стали тіж самі люди. Тмєнов і Ардашніков оформили дублі, а Горбатий записав на свій рахунок гол+пас. Юліане, чекаємо на твоє повернення в Екстра-Лігу!

GOLD DIVISION

ФУТБОЛ 1/2/3 4-6 BIG DOARD

ONE CALL 2-0 GOLAZO

ТРИ МЕДВЕДЯ 5-10 DEVELOPEX

БМК 4-7 УКРГАЗВИДОБУВАННЯ

POKUPON.UA 2-1 ВЕСЕЛЫЕ РЕБЯТА

В Золотому дивізіоні вистачало цікавих моментів.

Розпочнемо з того, «голеодори» вкрай гідно протистояли One Call, але не змогли втримати Мельника, який забивши по голу в кожному з таймів, приніс своїй команді ювілейну 10-ту перемогу в сезоні. Цікаво, що кіпер команди Русіна Очеретяний, здавалося, зачаклував свої ворота, адже той самий Мельник дві влучив у стійку, одного разу у поперечку і навіть зачепив хрестовину.

БМК могли стати головними героями туру, якби матч тривав 28 хвилин. Спочатку підопічні Максима Ріпи програвали 0:3 вже на 13-й хвилині матчу, але потім сам Максим вийшов на поле і розпочав камбек. За сім хвилин другого тайму БМК забив чотири голи у ворота своїх опонентів, але…. Потім до справи серйозно взявся Дмитро Лещенко, забивши три з чотирьох останніх голів команди, оформив другий покер поспіль і вирвав для свого колективу першу перемогу в Золотому дивізіоні.

Веселые Ребята не змогли зупинити переможну серію «любителів знижок», яка вже триває 11 матчів поспіль, від початку сезону. Хоча посилання для цього були. За кількістю моментів «веселі» нічим не поступалися своїм опонентам, а іноді навіть переважали їх. Проте все вирішала майстерність і досвід ветерана столичного футболу Олександра Бульбіна, який синхронно забив на 7-й хвилині першого та другого тайму, здобувши мінімальну перемогу для свого колективу!

Футбол 1/2/3 продемонстрував те, чим відома ця команда – свій характер. Хлопці поступалися 0:2,1:3 та 3:4, але все одно зрівнювали рахунок в матчі проти Big Board, який на момент початку звітної гри мав серію з чотирьох матчів без перемог. Однак сил в кінці зустрічі залишилося саме у Маліка і компанії. Ми не дарма згадали Женю, адже він абсолютно точно провів свій найкращий матч в сезоні, забивши три голи, один з яких, за декілька секунд до фінальної сирени, виявився переможним!

Ну і наостанок згадаємо продовження жахливої серії від «медведів»… Четверта поразка поспіль і знову з розгромним рахунком. Нагадаємо, що в останніх чотирьох своїх матчах хлопці пропустили 34 голи, тобто в середньому по 8,5 за матч… Developex навпаки здобув третю розгромну перемогу в сезоні, вдруге забивши супернику двозначну кількість голів. Денис Митник вкотре продемонстрував свій клас, оформивши другий хет-трик поспіль та додавши до нього два асисти. Єдиною світлою плямою у грі «ведмедів» знову був Моргушка. Юра вже другий тур поспіль, незважаючи на жахливу гру колективу, намагається самотужки витягнути команду з прірви.

SILVER DIVISION

BINOTEL 1-7 CHEVROLET

АФК ХУНТА 6-4 CHILLOUT TEAM

INTERCITY 4-4 PROMETHEUS

ТЕРРИКОН 4-2 АГРОСЕМ

Перед тим, як говорити про головні події звітного дивізіону, хотілось б відзначити вогняну боротьбу за звання найкращого бомбардиру ліги!

Одразу п’ять гравців мають в своєму активі 6 голів, ще четверо забили по 7, двоє – по 8 і лише Дмитро Скробач одноосібно очолює цю таблицю, забивши вже 9 голів! Оце буде заруба!

Тепер щодо матчів:

  • CHEVROLET діяв у своїй улюбленій манері: жахливий початок, пропущений гол під кінець першого тайму (однак вдалося одразу зрівняти) і просто космічний другий тайм, в якому «автомобілісти» відвантажили своїм опонентам 6 голів! Юрченко знову король – два голи і два асисти!
  • Хунта, як відомо, коли відчуває запах влади (в нашому випадку перемоги) вже не зупиняється. Цей колектив не програє вже три матчі поспіль і навіть серйозно претендує на боротьбу за бронзові нагороди (там і до другої позиції всього два бали). Об’єктивно, CHILLOUT TEAM майже нічим не поступався своїм опонентам, а Варфоломєєв взагалі провів найкращий матч в сезоні, забивши три голи. Але було два «АЛЕ». Перше – бенефіс Тараса Тріски, який провів найрезультативніший матч в сезоні (гол і 2 асисти), а також Максим Соцький. Саме у Макса залишилися сили в кінці гри, аби буквально за дві хвилини, двома точними ударами вирвати перемогу для своєї команди!
  • INTERCITY – PROMETHEUS: однозначно найбільш захопливий матч звітного туру і цій лізі. «Прометеї» вигравали 2:1, 3:2 і 4:3, але так і не змогли втримати перемогу. Однак «нічийний синдром» «залізничників» не дозволив перемогти. Нагадаємо, що INTERCITY зіграв вже третій матч поспіль внічию (1:1, 5:5, 4:4), посиливши боротьбу за нагороди в цьому дивізіоні до максимуму!
  • Агросем і Террикон видали дійсно гру за перше місце. 45 ударів на двох, 12 фолів, 5 жовтих карток і 6 голів. Головним героєм у складі переможці на наш погляд став капітан Террикону Киричок. Два голи і асисти забезпечили його команді перемогу і перше місце за підсумками туру. Як не намагався Цапенко, який оформив дубль, врятувати гру для Агросему, але зробити йому цього не вдалося.

BRONZE DIVISION

UMG 5-1 BILINK

NEWSONE 2-2 TOPIAR

LP-CRM 1-5 КИЇВСЬКА МИТНИЦЯ

FBS 4-0 АМФК VEGA

НІКОФЛЕКС 2-4 MFC ALTERRA

Вкрай цікава ліга, яка буде тримати вболівальників в напрузі до кінця останнього матчу чемпіонату.

BILINK, який ми увесь сезон хвалили за міцний захист, встановив анти рекорд за кількістю пропущених голів. Причому цей анти рекорд був встановлений в матчі проти команди, яка також знає, що таке анти рекорди. UMG виграв вперше лише в 11-му матчі сезону, зігравши максимально прагматично. BILINK майже увесь матч грав з п’ятим польовим, але реалізація, як видно по рахунку, була не на найкращому рівні. Однак і UMG відмінно реалізовував свої можливості. Багато в чому завдяки класній грі від Мельниченка, який чіплявся за м’яч на чужій половині поля.

TOPIAR в останніх чотирьох матчах виграв лише раз і тут ми відчуваємо свою провину. В тому сенсі, що, мабуть, трішки ми перехвалили Смірнова і компанію, тому зараз буде лише нещадна критика :)! Насправді в нічиї проти NewsOne не має нічого такого критичного, адже це наразі один з найбільш непоступливих колективів ліги і, до того ж, «зелені» змогли зробити камбек, поступаючись по ходу гри 0:2 (гол Тететрука після удару зі зміщенням в центр на останній хвилині матчу – ТОП!). Обидва голи «журналістів» «на совісті» Панасюка, який оформив в цьому матчі гол+пас!

LP-CRM -КИЇВСЬКА МИТНИЦЯ: цей матч точно може претендувати на звання одного з найбільш емоціональних у звітному турі. 14 фолів при всього одній жовтій картці. Підопічні Нікітіна просто жахливо реалізовували свої моменти і, звичайно, нагадаємо, що хлопці грали без одного зі своїх головних бомбардирів – Майстренка. Луценко самотужки врятувати ситуацію не зміг, а Митниця, до того ж, відмінно реалізовувала власні моменти. Гайден, до речі, забивши один м’яч, увійшов до ТОП-3 бомбардирів ліги: у Майстренка, Луценка і Гайдена тепер по 9 голів!

MFC ALTERRA скористалася поразкою LP-CRM, очоливши турнірну таблицю. Відбулося це ще й завдяки перемозі над Нікофлексом, який перед звітним туром мав у своєму активі дві перемоги поспіль. Сперкач, звичайно, максимально намагався витягнути матч на собі, оформивши дубль, однак сиворакшу було просто не зупинити. Радіслав награв на гол+пас, а також прийняв активну участь у 90% моментів своєї команди!

FBS нарешті перерва свою серію з двох поразок поспіль, забивши по два м’ячі в кожному з таймів у ворота АМФК, який цього разу був не схожий сам на себе. І тут справа не тільки в ігровому балансі, а в тому, що якби банально це не звучало, але самовіддачі гравцям цього колективу точно не вистачало…

URBAN DIVISION

ФК ХУРМА 2-1 GETMAN KYIV

ECLIPSE 1-9 UTR

PLAYTIKA 4-1 RwS BANK

ASSISTANT GROUP 3-2 ФК СОКІЛ

ЄВРОТЕХНОБУД 2-5 ULICHNAYA EDA

Перепрошуємо за критику у Хурми вдруге поспіль, адже команда, пробачте за тавтологію, виграла другий матч поспіль. Причому виграла його а) програючи по ходу матчу і б) зробила камбек за одну хвилину, забивши обидва голи на 38-й хвилині матчу.

Eclipse остаточно все. Команда вчетверте програла за останні п’ять матчів, тому про місце в ТОП-5, схоже, варто забути. Але з іншого боку ми хотіли б сказати багато компліментів на адресу UTR, який виграв третій матч поспіль розгромно, забивши за цей час у ворота суперників 23 голи (майже по 8 за гру в середньому)! Найцікавіше, що одразу три гравці відзначились дублями (Дудник, Тіовський і Телятник), а справжнім героєм матчу став Олександр Мальона, на рахунку якого 3 + 1. І це при тому, що за попередні чотири матчі Сашко забив лише раз!

PLAYTIKA впоралася зі своїм завданням, вигравши восьмий матч з восьми в основному етапі. При цьому «айтішники» залишаються єдиною командою в лізі, яка пропустила менше 10 голів за цей час (всього 9). «Банкірам» відверто не вистачало свіжості, адже хлопці мали в своєму активі лише одну заміну.

Але головним ньюзмейкером стали гравці Євротехнобуду і УЕ. Перші – програли перший матч за сезон, а другі – нарешті взяли реванш за поразку у відбірковому раунді з рахунком 0:1. Цією перемогою УЕ по-перше, зробила приємний подарунок для «айтішників», які тепер мають «+3» очки перед другим місцем, а по-друге, фактично повернулися у битву за другу позицію!

В останньому матчі туру у звітному дивізіоні Михайло Тищенко зробив усе, аби врятувати свою команду від поразку в матчі з «асистентами», оформивши дубль. Однак Стефанський (гол+пас) і компанія настільки загорілися ідею закінчити чемпіонат у ТОП-4, що просто не могли втратити очок у звітному матчі.

CHALLENGE DIVISION

ТЕЛЕГА ФК 3-4 НІКОС

MFC FLEX 1-3 ROYAL CREDIT

UPTECH TEAM 0-3 МАТАДОР РУСАНОВКА

FC КРОНАС KIEV 5-0 JOKER ТП

BROOKLYN 3-4 ЛЕГІОН

AVATAR 3-4 YOUNG BOYS

Ліга «3-4»? Саме з таким рахунком закінчилося одразу три матчі звітного дивізіону.

YOUNG BOYS настільки впевнено розривав «аватарів» за перші 22 хвилини матчу (4:0), що було бажання зупинити матч. Але потім підопічні Максима Ріпи різко прийшли до тями. Сарнавський оформив дубль, Клименко скоротив розрив до мінімуму, а потім… пролунав фінальний свисток. YOUNG BOYS другу поспіль гру достроково «закінчує» матч, маючи солідну перевагу у рахунку. Це дуже небезпечно, адже якщо команда хоче виграти нагороди, так ризикувати не можна!

Майже така сама картина відбувалася і у матчі BROOKLYN – ЛЕГІОН! «Легіонери» вигравали з рахунком 4:1 до 37-ї хвилини матчу, а потім почали втрачати свої позиції. За двадцять секунд Галуша і Штанько забили два голи, зробивши максимально ймовірним вірогідність камбека своєї команди, але часу все ж таки не вистачило. Зазначимо, що завдяки цій перемозі «легіонери» перервали свою серію з двох поразок поспіль і підійнялися на 5-ту сходинку.

Майже ідентична ситуація відбулася і в матчі Тєлєга – Нікос. Команда Дмитра Сисовєва вигравала 2:0, 3:1 і 4:2, але свій матч все одно закінчувала «на валідолі». Якби Ковалю і компанію додали в кінці матчу декілька хвилин, цілком можливо, що Тєлєга змогла б вирвати нічию.

MFC FLEX настільки достойно поступився лідеру чемпіонату, що якби команда проводила так кожен свій матч, цілком могла б розраховувати на місце в ТОП-5. Особливо ми б хотіли відзначити Олександра Жука, який за відсутності голкіпера став у ворота і у першому таймі тягнув такі удари суперника, що не кожен голкіпер зміг би таке відбити. Як наслідок, Гайдай забив лише за хвилину до завершення перщої половини гри. Однак у другому таймі Агарков оформив дубль буквально за три хвилини і зняв усі питання, щодо переможця матчу!

Зупинити Лимаря це, як назва голлівудського блокбастеру – «місія нездійсненна». У Віталія 21 гол в семи матчах основного етапу, а в матчі проти UpTechTeam він записав на свій рахунок два голи і асист. До речі, міг він забити і більше, проте Олександр Стегура (голкіпер «айтішників») зроби від себе усе можливе, аби залишати своїй команді шанси на позитивний результат матчу до самого кінця…

FAVBET DIVISION

JOOBLE 6-1 BLACK ALFA

AUTO ENERGY 3-5 ONE CALL-2

FAVBET 1-4 ФК ДИРЕКТ

SFCK STAFF 3-6 FANS TEAM ARSENAL

Нова ліга і нові інтриги! Тур вийшов результативним, адже у чотирьох матчах FavBet Ліги ми побачили 29 голів, тобто в середньому 7 голів за гру.

BLACK ALFA повернувся! Але повернувся з фіаско! Причому ветеран команди Сашко Семенченко забив перший гол своєї команди вже на 4-й хвилині матчу, але далі – жах. Ми розуміємо, що BLACK ALFA могла розраховувати лише на одну заміну, однак головною причиною перемоги JOOBLE стала феєрична гра Ільдара Емірсалієва. Ільдар забив двічі і зробив два асисти! Чим не головний герой матчу?

SFCK STAFF продемонстрував просто відмінну ігрову форму! В тому сенсі, що вона була максимально стильною, модною і новою. Далі – як завжди. Вже на 13-й хвилині матч можна було зупиняти, адже рахунок був 4:0 на користь «канонірів». Тим не менш, Таран і Ананко доволі швидко відіграли два голи, проте це була лише невеличка світла пляма у грі організаторів. Ковальчук оформив хет-трик, Дегтярьов забив двічі, але єдиним і цілком логічним виправданням для SFCK STAFF може бути той факт, що хлопці грали звітну гру після двох виснажливих робочих днів.

FAVBET дебютував з поразки і величезного хаосу у грі команди. Звичайно, ми розуміємо, що команда проводила свій перший офіційний матч на турнірі, однак Директ був набагато яскравішим. Фактично гру цієї команди зробили Осадчук (дубль) і Арсен Тоток (гол+пас)!

А ось останній матч звітного дивізіону можна назвати найцікавішим. Тимофій Пащенко надовго запам’ятається гравцям One Call-2, адже саме він оформив дубль у їх ворота і міг забивати більше, але Кракович у воротах своєї команди видав просто КОСМІЧНИЙ матч! Сейв на сейві! Власне кажучи, саме його гра і дозволила здобути вольову перемогу!

Пресслужба SFCK